June 9, 2021, 4:30 PM UTC

Data Points Summit

Data Points: Healthcare and Finance

Take part in a series of interactive sessions that focus on tackling pressing industry challenges & opportunities with Senior Data & Analytics leaders.

Speakers

  • Speakers face
    Tempest van Schaik PhD
    Sr Machine Learning Engineer (Healthcare) at Microsoft
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Faizan Javed
    Senior Director of Search, Data Science and Analytics at Kaiser Permanente
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Colin (Lin) Chen
    Executive Director at JPMorgan Chase & Co
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Javier Orraca
    Data Scientist at Health Net
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Pragati Awasthi
    AVP Decision Science & Analytics at PNC
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Miriam Friedel
    Director, Software Engineering - Center for Machine Learning at Capital One
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Ilya Katsov
    VP of Technology at Grid Dynamics
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Michael Berger
    VP, Chief Data & Analytics Officer and VP, Enterprise Data Science Center of Excellence at Mount Sinai Health System
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Jesse Bishop
    Enterprise Account Executive at Dataiku
    Linkedin icon Linkedin icon
  • Speakers face
    Sandhya Prabhakaran
    Research Scientist at Moffitt Cancer Center
    Linkedin icon Linkedin icon

Agenda

  • 09:30 - 09:40 PDT
    Introduction
  • 09:40 - 10:05 PDT
    Machine Learning in Computational Biology using single-cell RNA-seq data and spatial transcriptomic images
  • 10:05 - 10:10 PDT
    5 min break
  • 10:10 - 10:35 PDT
    Healthcare Finance Beyond Excel: R for Automation, Time Series Forecasting, and Interactive Reporting
  • 10:35 - 10:40 PDT
    5 min break
  • 10:40 - 11:05 PDT
    How to create advanced analytics services for your company and business partners on top of CDP
  • 11:05 - 11:10 PDT
    5 min break
  • 11:10 - 11:35 PDT
    Search & Recommender Systems for Healthcare
  • 11:35 - 11:50 PDT
    15 min break
  • 11:50 - 12:15 PDT
    Data Science in the next Generation of Risk Management
  • 12:15 - 12:20 PDT
    5 min break
  • 12:20 - 12:45 PDT
    Technical Debts in Machine Learning Systems
  • 12:45 - 12:50 PDT
    5 min break
  • 12:50 - 13:15 PDT
    Journey to AI at Scale: The View from the CDAO’s Desk
  • 13:15 - 13:20 PDT
    5 min break
  • 13:20 - 13:45 PDT
    Responsible AI in Health: From Principles to Practice
  • 13:45 - 13:50 PDT
    5 min break
  • 13:50 - 14:15 PDT
    Standardizing the Model Development Process
  • 14:15 - 14:20 PDT
    5 min outro

Participants

Topics

  • Marketing spend optimization and attribution
  • Customer analytics and personalization
  • Fraud detection and risk scoring
  • ML for quantitative equity portfolio management
  • Price and promotion optimization
  • Churn prevention
  • AI/ML for IT Operations (AIOps)
  • Data Science platforms and MLOps
  • Deep learning for enterprise applications
  • Reinforcement learning in personalization and trading
  • Computer vision for digital experience platforms
  • Data science platforms
  • MLOps and AI productization
  • Data platforms for self-service analytics
  • Advanced data quality control
  • Scalable data engineering
  • Cloud data platforms

Thanks to our sponsors

Watch the talks